Фото: zbroya.info

Литва заборонить своїм військовим відвідувати Росію, Білорусь та окуповані землі України

Військовослужбовцям Литви можуть закрити двері для в'їзду до Білорусі, Росії та на окуповані українські території. Відповідний закон ініціює міністерство оборони країни.

Про це повідомляє LRT. За словами колишнього командувача армією, представника правлячих консерваторів Арвідаса Поцюса, деякі військові мають дозволи на роботу з секретною або надсекретною інформацією

"Щоб уникнути, я б сказав, неприємних випадків, я думаю, що цю поправку обов'язково потрібно затвердити", — сказав він перед голосуванням.

Видання підкреслює, що за відповідні поправки проголосували 78 парламентаріїв: ніхто не був проти та не утримався.

Які країни будуть закриті для литовських військових

Зміни до закону "Про організацію системи національної оборони та військової служби" ініціювало Міністерство оборони Литви. Уряд затвердить список країн або територій, в'їзд на які литовським військовим буде заборонено. На початку грудня МЗС Литви вже повідомляло, що підготувало попередній список таких країн.

До переліку входять Росія та окупований Крим, Білорусь, Вірменія, Азербайджан, Казахстан, Китай, Киргизстан, Придністровський регіон Молдови, Таджикистан, Туркменістан, Узбекистан, Грузія, Абхазія і Південна Осетія.

Нагадаємо, 15 грудня Україна отримала від Литви нову партію військової допомоги. Зокрема, Вільнюс передав кілька мільйонів патронів та кілька тисяч боєприпасів.

Раніше повідомлялось, що Литва відремонтувала перші пошкоджені на фронті танки Leopard 2. Невдовзі бойові машини повернуться в Україну.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 15.12.2023 23:13