Фото: Міністерство оборони Литви

Боєприпаси та зимове спорядження: Литва передала Україні новий пакет військової допомоги

У п'ятницю, 15 грудня, Україна отримала від Литви нову партію військової допомоги. Зокрема, Вільнюс передав кілька мільйонів патронів та кілька тисяч боєприпасів. 

Про це повідомила прес-служба Міністерства оборони Литви.

"Міністерство національної оборони та литовська армія продовжують безперервну військову підтримку України. У п'ятницю українській армії доставили нову партію підтримки", — йдеться у повідомленні.

У відомстві зазначили, що Литва передала Україні кілька мільйонів патронів і кілька тисяч боєприпасів до переносних протитанкових гранатометів малої дальності. Крім набоїв, у новий пакет оборонної допомоги, увійшли системи дистанційного підриву та зимове спорядження.

"Ми чуємо настійні прохання України та продовжуємо нашу підтримку відповідно до висловлених потреб. Ми активно заохочуємо наших союзників робити те ж саме", — заявив міністр національної оборони Арвідас Анушаускас.

Варто додати, що окрім постійної передачі військової техніки та обладнання, Литва також активно навчає українських військових, надає українцям лікування та реабілітацію, готує експертні консультації, виділяє кошти в міжнародні фонди підтримки України.

У Литві вже склали довгостроковий план підтримки. На 2024-2026 роки нові 200 млн Пакет військової підтримки України євро.

Нагадаємо, Литва відремонтувала перші пошкоджені на фронті танки Leopard 2. Невдовзі бойові машини повернуться в Україну.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 15.12.2023 20:29