Фото: pixabay.com

Німеччина виділила Україні пакет гуманітарної допомоги: що туди увійде

У п'ятницю, 15 грудня, Німеччина оголосила про виділення пакета гуманітарної допомоги для України для проходження зими в умовах війни. Зокрема, Берлін передасть генератори, ковдри, акумуляторні блоки.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства закордонних справ Німеччини.

"Ми привезли в Україну понад 400 транспортів допомоги. Це найбільша логістична операція в історії Федерального агентства технічної допомоги (THW). Хочу від щирого серця подякувати численним волонтерам", — заявила міністерка внутрішніх справ Ненсі Фезер.

За її словами, міністерство планує доставити ще 500 електрогенераторів загальною вартістю близько 3,5 мільйона євро. Мета – допомогти містам і громадам, особливо в прифронтових районах. Для підтримки енергетичної інфраструктури в Україні THW вже придбала понад 1300 потужних генераторів (до 1250 кВА) і 20 акумуляторних блоків. Понад 800 електрогенераторів і 15 акумуляторних блоків вже передано різним партнерам в Україні. Вони використовують їх на теплових електростанціях, насосних станціях, у великих пекарнях і лікарнях.

Своєю чергою міністерка закордонних справ Анналена Бербок заявила, що Німеччина допоможе українцям пережити зиму за допомогою генераторів, ковдр, наметів та акумуляторних батарей. 

"Разом із THW ми привозимо додаткову допомогу на суму 6,1 мільйона євро на цю зиму", — зазначила вона.

Транспортування допомоги здійснюється в координації з Федеральним відомством цивільного захисту та допомоги у разі стихійних лих (BBK).

Нагадаємо, що, за словами державного міністра в європейських справах Німеччини Анни Люрманн, 2024 року Німеччина подвоїть військову допомогу Україні. Йдеться про суму у вісім мільярдів євро.

Також канцлер Німеччини Олаф Шольц на конференції своєї Соціал-демократичної партії Німеччини заявив, що його країна має бути готова до збільшення підтримки України на тлі послаблення допомоги від інших країн. Посадовець також закликав до наполегливості у підтримці України з боку Німеччини, адже війна з Росією не закінчиться найближчим часом.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 15.12.2023 17:38