Фото: росЗМІ

Лукашенко сприяє розширенню впливу "Вагнера" у Білорусі, — Спротив

Приватна військова компанія "Вагнера" розширює свій вплив на території Білорусі. Цьому сприяє самопроголошений президент країни Олександр Лукашенко.

Про це повідомляє Центр національного спротиву.

"За інформацією отриманою від білоруського підпільного руху, ПВК "Вагнера" розширює сферу свого впливу на території Білорусі, отримуючи при цьому повну підтримку з боку чинного автократичного режиму Лукашенка", — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, вранці 15 липня територією Білорусі проїхала велика колона бойовиків ПВК "Вагнера" на легкових і вантажних автомобілів на номерах терористичних "ДНР/ЛНР". Їхній маршрут лежав до тренувального табору, який облаштували неподалік Осиповичів.

Відомо, що власник приватної військової компанії "Вагнера" Євген Пригожин може перебувати у Білорусі. У п'ятницю, 14 липня, вранці в мережі з'явилося фото особи, схожої на Пригожина, яка сидить у спідній білизні на ліжку в наметі. Його світлина у таборі, що збудували для найманців у РБ, схожа на справжню.

Євген Пригожин в таборі в Білорусі

Фото: росЗМІ

Президент України Володимир Зеленський вважає, що бойовики ПВК "Вагнера" не нападуть з півночі на Київ, однак в Росії може бути черговий заколот чи революція. Для його підтримки в країні-агресорці є багато осіб.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 15.07.2023 17:22