Ляшко: 7 мільярдів гривень з держбюджету підуть на субсидії

09 ЛИСТОПАДА 2017 15:19

Олег Ляшко вимагає доповнити проект змін до держбюджету на 2017 рік видатками на підвищення зарплат і пенсій. Про це політик заявив з трибуни парламенту. Він наголосив, що підтримує виділення додаткових коштів на соціальні питання та оборону, але, каже, що цього замало для подолання бідності, інформує TrueUA.

«2 мільярди гривень підуть на погашення заборгованості комунальному підприємству «Вода Донбасу», щоб сотні населених пунктів Донецької та Луганської областей були з водою. 7 мільярдів гривень підуть на субсидії. Погано, що ці гроші йдуть саме на субсидії, а не на енергомодернізацію підприємств. Але поки у влади немає клепки до цього додуматись, то нехай ці гроші йдуть хоча б на субсидії. 1,5 мільярди гривень йдуть на засоби захисту військових та 100 тисяч гривень – на службу зовнішньої розвідки. Ми все це підтримуємо», - розповів Ляшко.

Лідер РПЛ вважає недостатнім підвищення зарплат і пенсій, яке відбулося цього року.

«Єдина можливість вирвати українців із бідності – це підвищити їхні доходи. Ми за те, щоб влада інвестувала кошти у нові робочі місця та підтримку національного виробництва. Щоб ми більше виготовляли товарів та продавали їх. Щоб більше валюти приходило в Україну. Щоб українці більше заробляли і отримували достойні зарплати», – підкреслив Ляшко.

Економіка, 09.11.2017 15:19