Фото: Офіс президента

Майже 500 світових компаній мають намір інвестувати в Україну, — Зеленський

Президент Володимир Зеленський провів нараду за підсумками Лондонської конференції з відновлення України. Гарант заявив, що майже 500 світових компаній готові інвестувати в нашу державу.

Про це він повідомив під час відеозвернення.

За словами гаранта конференція з відновлення України принесла хороші здобутки для розвитку нашої держави.

"Підтримка від Великої Британії, США, Євросоюзу дуже вагома. Програми довготермінової підтримки на перспективу, на роки вперед. Близько пʼяти сотень світових компаній, сильних компаній, мають інтерес до інвестицій в Україну. Чітка підтримка членства України у Євросоюзі: політично нас уже так сприймають  як члена Євросоюзу", — розповів Зеленський.

Також очільник держави зауважив, що Україна активно веде роботу над механізмом конфіскації активів держави-терориста та повʼязаних із нею осіб.

"Я дякую всім, хто готував конференцію та брав участь у її роботі, це справді важливо", — резюмував гарант.

Нагадаємо, 22 червня Європейська комісія виділила Україні новий транш макрофінансової допомоги. Сума становить 1,5 мільярда євро.

Раніше ми писали, що Європейський Союз готовий виділити Україні близько 50 мільярдів євро. Ці гроші допоможуть профінансувати поточні витрати українського уряду та оплатити термінові пріоритети реконструкції.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 23.06.2023 20:18