Макрон: «Росія - невід'ємна частина Європи»

26 ТРАВНЯ 2018 14:31

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що хотів би, щоб Росія залишилася в Раді Європи. Про це політик сказав на пленарній сесії Петербурзького міжнародного економічного форуму, повідомляє France24.

Російська делегація в Парламентській асамблеї Ради Європи у квітні 2014 року було позбавлена ​​основних повноважень через події на Україні і приєднання Криму до Росії, що Захід називає анексією.

Еммануель МАКРОН, президент Франції: «Я глибоко переконаний в тому, що Росія з її історією є невід'ємною частиною Європи. Я б хотів, щоб Росія залишалася в рамках Ради Європи, щоб з багатьох питань - економічних, соціальних, в області оборони - стратегічний діалог знайшов нову динаміку».

Російський лідер Володимир Путін на полях форуму заявив, що Росія готова вести діалог з США. «Ми, звичайно, не можемо бути задоволені рівнем і характером російсько-американських відносин». - сказав, зокрема, Путін.

Володимир Путін, президент Росії:

«Багато виникає проблем. Але ми готові до того, щоб вести предметний діалог. Я думаю, що це давно назріло. Багатосторонній (діалог) по дуже багатьох напрямках. Ті кроки, які ми обговорюємо зараз: з північнокорейської проблеми, з іранської - вони, звичайно, нас не зближують, але це теж привід для того щоб обговорювати ці питання».

Із заявами на пленарному засіданні Санкт-Петербурзького економічного форуму також виступили прем'єр Японії Сіндзо Абе заступник голови КНР Ван Цішань, а також глава МВФ Крістін Лагард. Форум, тема якого «Створюючи економіку довіри», завершить роботу 26 травня.

Світ, 26.05.2018 14:31