Еммануель Макрон. Джерело: Офіс президента України

Макрон відвідає Бразилію: хоче переконати президента змінити позицію щодо війни в Україні, — Bloomberg

У вівторок, 26 березня, президент Франції Еммануель Макрон розпочинає триденну поїздку до Бразилії. Він намагатиметься переконати бразильського лідера Луїса Інасіо Лулу да Сілву змінити свою позицію щодо війни Росії проти України.

Про це пише Bloomberg.

"Президент Франції Еммануель Макрон у вівторок розпочинає триденну поїздку до Бразилії", — зазначає видання.

Вказується, що він спробує переконати бразильського президента змінити позицію щодо війни в Україні. Досі лідер Бразилії намагався позиціювати свою країну як нейтральну державу, яка може підтримувати зв’язки як з Росією, так і з Україною. 

Французькі чиновники заявили, що Макрон вважає Бразилію ключовим гравцем серед держав, що розвиваються, особливо тому, що вона головує у групі "Великої двадцятки", до якої входять більшість найбільших економік світу.

Видання зазначає, що Лулу неодноразово відкидав озброєння України, стверджуючи, що стратегія США та ЄС підриває перспективу вирішення шляхом переговорів. Позиція Бразилії значною мірою резонує на Глобальному Півдні, що відноситься до країн з економікою, що розвивається.

Нагадаємо, у грудні минулого року президент Бразилії Луїс Інасіо Лула да Сілва відмовився зустрітися з президентом України Володимиром Зеленським в аеропорту Бразиліа. Бразильський лідер відправив на зустріч свого секретаря.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 26.03.2024 20:59