Володимир Зеленський під час зустрічі з журналістами в Аргентині. Джерело: president.gov.ua

Зеленський запропонував зустрітися президенту Бразилії: той знайшов дві причини, аби відмовитися, — ЗМІ

Президент Бразилії Луїс Інасіо Лула да Сілва відмовився зустрітися з президентом України Володимиром Зеленським в аеропорту Бразиліа. Бразильський лідер відправив на зустріч свого секретаря.

Про це повідомило бразильське видання O Globo. Журналісти стверджують, що Зеленський запропонував зустрітися з Лулою в ніч на суботу, 9 грудня, в аеропорту Бразиліа.

Ідея полягала в тому, щоби зустрітися під час зупинки літака українського президента на шляху до Аргентини на інавгурацію Хав'єра Мілея.

Видання пише, що Зеленський у своєму запиті не уточнив, про що він хотів би поговорити з Лулою, але передбачається, що він хотів обговорити ситуацію війни в Україні. Проте Лула відмовився від зустрічі. За даними бразильських медійників, для відмови були дві причини.

  • Перша — відсутність попередньої домовленості про зустріч. Запрошення надійшло в четвер, 7 грудня, в день, коли Лула перебував на саміті Меркосур.
  • Друга — те, що час і місце зустрічі вважаються "незвичними". Зупинка Зеленського в аеропорту відбулася близько 20:00, а вже через дві години він вилетів у бік сусідньої країни.

Міністерство закордонних справ Бразилії направило на зустріч із Зеленським секретаря з питань Європи та Північної Америки Марію Луїзу Ескорель.

"Такі зустрічі в аеропорту, без підготовки та попереднього повідомлення, дуже рідкісні", — сказав виданню дипломат, знайомий зі ситуацією у владних бразильських кабінетах.

Нагадаємо, що, перебуваючи з робочим візитом в Аргентині, президент України Володимир Зеленський провів зустрічі з президентом Уругваю Луїсом Лакальє Поу, президентом Еквадору Даніелем Нобоа та президентом Парагваю Сантьяго Пеньєю.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 11.12.2023 17:59