Фото: Офіс президента

Зеленський зустрівся із президентами Уругваю та Еквадору: про що говорили

Перебуваючи з робочим візитом в Аргентині, президент України Володимир Зеленський провів зустрічі із президентом Уругваю Луїсом Лакальє Поу та президентом Еквадору Даніелем Нобоа.

Про це повідомив Офіс президента.

Під час зустрічі з президентом Уругваю Луїсом Лакальє Поу український президент подякував за позицію Уругваю в межах Міжнародної морської організації на підтримку резолюції щодо впливу російського збройного вторгнення в Україну на міжнародне судноплавство, ухваленої в грудні поточного року.

Зеленський високо оцінив участь представника Уругваю в третій зустрічі радників із питань національної безпеки та зовнішньої політики щодо реалізації Формули миру. Він висловив сподівання на участь уругвайської сторони в четвертій зустрічі радників у січні наступного року, на якій, зокрема, заплановано обговорити підготовку першого установчого Глобального саміту миру. Окрему увагу під час розмови було приділено можливості проведення саміту Україна — Латинська Америка.

Водночас у ході перемовин із президентом Еквадору Даніелем Нобоа Зеленський обговорив можливості розвитку двосторонньої співпраці України та Еквадору: у безпековій сфері, діджиталізації, торгівлі сільськогосподарською продукцією. Президент України також запропонував долучитися до імплементації Української формули миру.

До того ж Зеленський запросив Луїса Лакальє Поу та Даніеля Нобоа здійснити візит в Україну.

Нагадаємо, 10 грудня президент Володимир Зеленський, перебуваючи в Аргентині, провів розмову з президентом Франції Еммануелем Макроном. Зокрема, Зеленський поінформував Макрона про розвиток подій на фронті й подякував за військову допомогу, яку надає Франція. Президенти обговорили пріоритетні потреби нашої держави й наступний французький оборонний пакет, який, за словами Зеленського, "значно посилить вогневу міць України".

Крім того, під час робочого візиту до Аргентини президент України Володимир Зеленський у Буенос-Айресі зустрівся з президентом Республіки Парагвай Сантьяго Пеньєю.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 10.12.2023 18:39