Макрон закликав не забувати наслідки Першої світової війни

11 ЛИСТОПАДА 2018 16:51

Президент Франції Еммануель Макрон, виступаючи біля Тріумфальної арки в Парижі, де в неділю, 11 листопада, проходять заходи, присвячені столітньої річниці Комп'єнського перемир'я, закликав не забувати наслідки Першої світової війни, що забрала життя мільйонів солдат.

«11 листопада 1918 року в 11 годині ранку сто років тому в Парижі, як і у всій Франції, задзвонили дзвони, які сповістили про початок перемир'я після чотирьох довгих і кровопролитних років війни», - сказав Макрон, виступ якого транслював телеканал BFM.

Також він заявив про необхідність «передати нашим дітям світ, про який мріяли попередні покоління», зауваживши, що «іноді історія погрожує відновити трагічний ракурс». При цьому французький лідер закликав світових лідерів «боротися за мир», відмовляючись від «ідей світового панування».

Нагадаємо, в неділю, 11 листопада, близько 70 світових лідерів, в тому числі президент Сполучених Штатів Дональд Трамп, прибули до Парижа для участі в заходах, присвячених 100-річчю закінчення Першої світової війни.

Так, спочатку високі гості вирушили до Тріумфальної арки, де знаходиться могила Невідомого солдата - пам'ятник воїнам, загиблим в боях 1914 - 1918 років. Саме там перед присутніми і виступив Макрон. Потім ж політики поїхали в Єлисейський палац на робочий ланч.

Світ, 11.11.2018 16:51