Фото: соцмережі

Маляр пояснила, як ухвалюються рішення щодо оборони Бахмута

Бойові дії в Україні та Бахмуті, зокрема, супроводжуються серйозною аналітичною роботою великої кількості людей. Рішення приймаються на основі всебічного аналізу та розрахунків ймовірного розвитку ситуації. 

Заступниця міністра оборони України Ганна Маляр пояснилащо стоїть за словами "у Бахмуті тривають бої" і як ухвалюються оперативні рішення.

За її словами, оперативна ситуація на місці моніториться і доповідається в штаби цілодобово. Штаби безперервно аналізують дії противника та динаміку зміни ситуації за багатьма критеріями. Керуючись отриманими даними, штаби прогнозують ймовірні загрози та дії противника.

Оперативну інформацію та зроблену аналітику безперервно доповідають командуванню Оперативно-стратегічного угруповання військ "Хортиця" в зоні відповідальності якого зараз перебуває Бахмутський напрямок. 

Командування на основі аналізу зміни ситуації, прогнозів дій ворога та оцінки наших можливостей приймає оперативні рішення та формує задачі підрозділам. 

"Тобто, коли ви чуєте у зведеннях слова "ситуація під контролем", це так і є", — пояснила Маляр.

Нагадаємо, раніше заступниця міністра оборони повідомляла, що заяви російських загарбників про перемоги у Бахмуті є черговою спробою демотивувати українських воїнів та вплинути на прийняття рішень військовим командуванням України щодо Бахмутського напрямку.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 06.04.2023 17:12