Манафорт задекларував доходи від співпраці з Партією регіонів

16 ЛИПНЯ 2017 18:01

Про це повідомляє TrueUA за посиланням на  The New York Times.

Так, Манафорт подав звіти до Мін'юсту США, в яких зазначено, що в зазначений період він отримав від "регіоналів" 17 млн    доларів. У 2012 році ПР повідомила про щорічні расходи близько 11млн дол. За той же рік Манафорт повідомив про доходи від ПР у сумі 12,1 млн доларів.

У 2013 році Партія регіонів повідомила про витрати в розмірі 3,7 млн ??доларів, а Манафорт - про отримання платежів у розмірі 4,5 млн доларів.

Документи Манафорта, представлені в Мін'юст США, не охоплюють весь період його роботи в Україні. Зокрема, в повідомленнях "амбарної книги" ПР згадуються $12,7 млн, які призначалися для фірми Манафорта з 2007 по 2012 рік.

Прес-секретар Манафорта Джейсон Малоні заявив, що відповідальність за протиріччя між даними, які опубліковані ПР і даними Манафорта лежить на Партії регіонів.

"Питання про звітність Партії регіонів має бути спрямоване тим, хто входить до складу партії, відповідального за таку звітність", - заявив Малоні.

"Українське розслідування цієї невідповідності навряд чи можливе. Партію регіонів розформували, а прокурори розглядають набагато серйозніші злочини, ніж помилки в поданнях про фінансування партії", - зазначає видання.

Водночас коли ПР декларувала свою діяльність, подання фальшивого фінансового звіту вважалося адміністративним правопорушенням, каралося штрафом у декілька сотень доларів, зазначають експерти.

Політика, 16.07.2017 18:01