Марек Сівець: Витрати на фінансування меморіалу «Бабин Яр» на себе візьмуть меценати та українська влада

18 ЛИПНЯ 2017 15:18

Поки розробляється проект меморіального центру «Бабин Яр» у Києві, керівництво шукає інвесторів, які б долучились до фінансування будівництва компелексу. Про це інформає TrueUA з посиланням на ZIK.

У Варшаві на схожий музей витратили близько ста мільйонів доларів, тож не відомо, чи київський меморіал обійдеться дешевше.

«Інвестицію у будівництво меморіального комплексу «Бабин Яр» можна порівняти із зведенням музею історії польських євреїв «Polin» у Варшаві. Тоді це коштувало близько ста мільйонів доларів. В Україні, можливо, вдасться витратити менше, хоча й я не впевнений, – зазначив Сівець. – На саме приміщення витратять 40 відсотків від усього бюджету, стільки ж – на експозицію. Решту 20 піде на інші поточні витрати. Та ці гроші наразі ще треба зібрати. Київ нам виділить землю, але ще до кінця не відомо, де саме».

Українська влада також допоможе у зведенні комплексу, адже жахливі події 1941 року, коли розстріляли величезну кількість євреїв, відбулись у Києві, а зараз Україна дуже хоче відкрити свою правдиву історію.

Суспільство, 18.07.2017 15:18