Фото: УП

Меркурій знову ретроградний: як це впливає на життя людей

Планета Меркурій перебуває в ретроградному стані й залишатиметься в ньому до 14 травня. Окрім цього, рух Меркурія буде ретроградним ще двічі цього року: з 23 серпня по 15 вересня та з 13 грудня 2023 по 2 січня 2024 року.

Про це повідомляє IFLScience.

Pетроградний Меркурій — це рух планети на небі зі сходу на захід, тоді як зазвичай усі планети рухаються із заходу на схід. Але ретроградний рух — це лише оптична ілюзія, яка виникає внаслідок різниці орбітальних швидкостей планет. Насправді планета не змінює свого напрямку. 

Експерти пояснюють, що чим ближче планета до Сонця, тим швидше вона рухається. Якщо уявити орбіти як концентричні іподроми, це означає, що Меркурій обертається навколо Сонця кожні 88 днів, а Земля робить це приблизно за 365 днів. У міру того, як дві планети рухаються навколо, Меркурій буде обертатися навколо Землі приблизно три рази на рік більш-менш.

Як впливає ретроградний Меркурій на людину

Астрологи кажуть, що цей період характеризується енергетичним спадом та уповільненням деяких сфер життя. Коли планета починає зворотний рух, всі процеси, за які вона відповідає, гальмуються.

На мить може здатись, що все виходить з-під контролю. Можуть виникати проблеми чи перешкоди, які заважають втілювати заплановане. Проте, згідно з фізичними законами, ретроградний Меркурій не може завдати жодної шкоди людині. 

"Якщо ви важите 60 кілограмів, сила, яку ви прикладаєте до Меркурія, а Меркурій — до вас, становить приблизно сім ньютонів або приблизно одну п’яту ваги волоска вії на вашій шкірі. Це справді не може завдати всієї тієї шкоди, в якій планету звинувачують люди!" — пояснюють науковці.

Нагадаємо, у травні очікується чимало магнітних бур сильної та середньої потужності. Зокрема, їх прогнозують: з 11 по 17 травня — сильна магнітна буря; з 20 по 25 травня — магнітна буря середньої потужності; 28 травня — потужна магнітна буря, яка триватиме протягом всього дня. Вони можуть негативно впливати на людське здоров'я. Навіть невелике підвищення активності може відбитися на самопочутті людей. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 13.05.2023 05:06