Бастіон. Фото: росЗМІ

Мешканців Криму закликали допомогти знайти ракетний комплекс, з якого рашисти запускають "Циркони"

Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров заявив, що в Криму шукають російський ракетний комплекс "Бастіон". Саме з цього комплексу рашисти запускають гіперзвукові ракети "Циркон", які долітають до українських міст за лічені хвилини. 

Про це Федоров повідомив у власному Telegram-каналі.

За даними української розвідки, "Цирконами" росіяни намагаються пробити протиповітряну оборону України. "Бастіони" запускають їх з різних районів Криму. Вони вже щонайменше двічі атакували ними Київщину.

"Дані про Бастіон дуже потрібні. Якщо їх знищити, то це мінус можливість для росіян обстрілювати українські міста", — пише Федоров.

Він закликав мешканців окупованого півострова допомогти в пошуках "Бастіонів".

Потрібна вся інформація про "Бастіони":

  • місця запусків ракет;
  • локації зберігання комплексів;
  • місця зберігання ракет;
  • заправки.

Також необхідна інформація про російських військових, які обслуговують цей комплекс: імена, посади, місця служби та проживання.

"Живете в окупованому Криму й маєте таку інформацію, а також фото чи відео — надсилайте в чатбот єВорог. Й обовʼязково подбайте про власну безпеку: потім видаліть листування з чатботом, фото і відео з галереї, а також з теки "Видалене", — додає Федоров.

Михайло Федоров закликає мешканців пересилати це повідомлення рідним та друзям, які проживають на окупованих територіях.

Нагадаємо, що у ніч на вівторок, 9 квітня, у Криму лунали вибухиПерше повідомлення про вибух у Севастополі з'явилось о 00:58. В той самий час російські пабліки перед інцидентом писали, що в Криму було оголошено ракетну небезпеку.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 09.04.2024 15:40