Ми на важкому шляху і результат не буде миттєвим, – Сергій Князєв

17 ЛИПНЯ 2017 09:42

Зміни до Закону "Про національну поліцію" стали ще одним кроком до належних соцгарантій поліцейських . Про це Голова Національної поліції заявив, коментуючи перебіг реформ у Національній поліції, протидію внутрішній корупції, а також необхідність врегулювання питань належного соціального забезпечення тих поліцейських, які чесно виконують свої обов’язки. Зокрема, йдеться про виплату одноразової грошової допомоги поліцейським, які були поранені або загинули при виконанні завдань, покладених на міліцію або поліцію.

За словами Сергія Князєва, оперативники підрозділів внутрішньої безпеки Нацполіції майже щодня виявляють факти отримання неправомірної вигоди поліцейськими. За матеріалами Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції упродовж шести місяців цього року розпочато 597 кримінальних проваджень. Найбільше з них (190) стосуються давання або одержання хабара поліцейським.

«Повірте, хабарників не побільшало. Просто ми почали більше розповідати про них. Тож домовимося сприймати картину повністю – обидві сторони медалі. Тоді ви побачите: крига скресла», – зазначив Голова Національної поліції України.

Він також наголосив, що висвітлення боротьби з внутрішньою корупцією в поліції «відсунуло на задній план» долі працівників, які сумлінно виконують свою роботу.

«Поки одні беруть хабарі – інші ризикують життям та здоров’ям на варті закону. На жаль, останнім часом поліцейські та їхні сім’ї все частіше віддають найдорожче за мир та спокій наших громадян. З початку становлення Національної поліції України маємо сумну статистику: 18 загиблих та близько 700 поранених поліцейських», – повідомив Сергій Князєв.

Голова Національної поліції України підкреслив, що одним з основних обов’язків суспільства є забезпечення поліцейських та їхніх родини соціальними гарантіями: як тих, хто щойно прийшов на службу, так і тих, які присвятили їй все своє життя. У зв’язку з цим Сергій Князєв зазначив, що прийняття Верховною Радою Закону №2097 щодо виплати одноразової грошової допомоги поліцейському стало черговим кроком у процесі врегулювання питання соціальних виплат поліцейським.

«Ми на важкому шляху і результат не буде миттєвим, але ми його чітко визначили і з нього вже не зійдемо. Далі буде», – підкреслив Сергій Князєв.

Суспільство, 17.07.2017 09:42