Фото: defense.gov

"Ми повністю усвідомлюємо жахливість ситуації": у Пентагоні прокоментували затримку допомоги Україні

Речник Пентагону Патрік Райдер заявив, що Сполучені Штати Америки розуміють жахливість ситуації щодо затримки із постачанням Україні необхідного озброєння, адже через це зростають ризики в боротьбі з агресією Росії.

Відповідну заяву посадовець зробив в інтерв'ю виданню "Радіо Свобода".

"Ми повністю усвідомлюємо жах ситуації, важливість і терміновість потреб у боєприпасах та інших можливостях. І тому, знову ж таки, ми збираємося й далі дуже тісно співпрацювати з нашим Конгресом. Ризики зростають щодня", — сказав Райдер.

Водночас речник Пентагону зауважив, що "українці показали себе неймовірно мужніми, сміливими й інноваційними бійцями". За його словами, США бачать успіхи ЗСУ на фронті та продовжать підтримувати нашу державу у боротьбі із російськими загарбниками.

"Вони продовжують тримати рубіж на більшій частині передової лінії. Як ви наголошуєте, російські війська досягли певних поступових успіхів. Але зараз ми продовжуємо бачити, як Україна тримає позицію. Тому будемо зосереджені на підтримці України і на тому, щоб Росія не могла захопити більше території. І тоді, сподіваюся, у майбутньому ми побачимо, що Україна поверне свою територію", — додав Райдер.

Нагадаємо, раніше очільник Пентагону Ллойд Остін заявив, що за два роки повномасштабного вторгнення країни Контактної групи з питань оборони України виділили 88 мільярдів доларів військової підтримки для нашої держави. За словами очільника Пентагону, наразі учасники "Рамштайну" зосереджуються на двох ключових напрямах: забезпечення негайних потреб ЗСУ на полі бою та надання допомоги для довгострокової перспективи. Він також зауважив, що підтримка України має "вирішальне значення" для США. 

До того ж 19 березня Міністерство оборони Сполучених Штатів Америки запустило спеціальний сайт для нагляду за американською зброєю та обладнанням, яке було надане Україні в рамках військової підтримки.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 20.03.2024 11:51