Михайло Федоров: 20 тисяч українців скористалися соцпослугами на порталі Дія за тиждень

06 ГРУДНЯ 2021 12:33

Мінцифра продовжує запускати щоразу більше онлайн-послуг і робити їх простими та зрозумілими для всіх. Минулого тижня презентували 7 нових соціальних послуг на Online Summit. Серед яких — оформлення субсидії, призначення та перерахунок пенсій, довідки про трудовий та страховий стаж, довідка про доходи пенсіонера та витяг із реєстру застрахованих осіб. Про це розповів Віцепрем’єр-міністр — Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров в ефірі програми «Подробиці тижня» на телеканалі Інтер, інформує TrueUA.

«Ми робимо так, щоб люди різного віку та з різним рівнем цифрової грамотності могли користуватися послугами онлайн. Ми запустили і субсидії, і пенсійні послуги, і довідки на порталі Дія. Вже майже 20 тисяч згенерованих документів онлайн по соцпослугах ми отримали за тиждень. Люди активно користуються новими сервісами. Ми аналізуємо, що можна покращити, та будемо активно це робити», — додав Федоров.

За тиждень вже 15 тисяч українців отримали довідку про страховий та трудовий стаж, 3 тисячі — витяг із реєстру застрахованих осіб, 700 — довідку про доходи пенсіонера. А також сотні українців подали заявки на оформлення пенсій та субсидій та чекають на їх розгляд. Така кількість користувачів лише підтверджує потрібність пенсійних та соціальних послуг онлайн.

Ба більше, Мінцифра запустила майже тисячу офлайн-пунктів підтримки по всій Україні. Служба підтримки допомагає українцям із генеруванням COVID-сертифікатів, а також із питаннями, що стосуються послуг у застосунку та порталі Дія.

Крім того, минулого тижня запустили бета-тест декларування місця проживання на порталі Дія. Уже записалися понад 5,5 тисяч українців. Ви також можете записатися за посиланням. Масштабуємо послугу майже на всю країну. Зверніть увагу, що для жителів Дніпра, Одеси, Чернівців, Миколаєва та Херсона вона буде доступна трохи згодом. Послугу зможуть отримати за 1 робочий день, як власники ID-карток, так і паспортів-книжечок.

Технології, 06.12.2021 12:33