«Мілан» та «Інтер» домовилися про знесення «Сан-Сіро». Але втрутилися мерія і Олімпіада-2026

25 ЧЕРВНЯ 2019 11:20

Керівництво «Мілана» і «Інтера» погодило проект нового стадіону. Будівництво обом клубам обійдеться в 700 мільйонів євро і буде завершено до початку сезону-2022/23.

Свіжу арену зведуть поруч з «Сан-Сіро», проект також передбачає облаштування прилеглої території.

Стадіон розташують нижче рівня інших вулиць, щоб обмежити його візуальний вплив на околиці.

Агентство La Repubblica повідомило, що «Мілан» та «Інтер» ще не визначилися, що робити з землею, яка залишиться після знесення «Джузеппе Меацца».

Однак пізніше мер Мілана Беппе Сала повідомив, що стадіон не піддасться знесенню або реконструкції як мінімум до 2026 року.

«Сан-Сіро» належить міській раді. Якщо «Мілан» та «Інтер» вирішили побудувати нову арену, то можу сказати лише дві речі. По-перше, це займе якийсь час. І по-друге, ми - власники стадіону. У заявці на проведення Олімпійських ігор-2026 ми гарантували, що в 2026 році «Сан-Сіро» буде відкритий, як і раніше. Завіса.

Після 2026-го ми визначимо долю стадіону, в разі якщо буде побудований новий. Але прямо зараз ми абсолютно впевнені, що на ньому пройде церемонія відкриття Олімпіади.

Очевидно, що нова арена без додаткових методів заробітку не буде фінансово самостійною. Її можна побудувати, якщо додати щось ще - житлові будинки, комерційні будівлі. Але якщо дві команди готують глобальний проект, то це неможливо зробити за кілька років.

Я б хотів, щоб будівництво завершили вже завтра, але цього не станеться. Потрібно зменшити ентузіазм. Вислухаю представників обох клубів, але стадіон належить міській раді. І члени ради проголосують за збереження «Сан-Сіро» до 2026 року», - цитує Салу Football Italia з посиланням на Sky Sport Italia.

Сьогодні, 24 червня, Міжнародний олімпійський комітет вибрав Мілан і Кортіна д'Ампеццо місцями проведення зимових Ігор-2026. Італійські міста виграли гонку у шведського Стокгольма.

Остання масштабна реконструкція «Сан-Сіро» проходила в рамках підготовки до ЧС-1990. Останній косметичний ремонт працівники стадіону проводили в сезоні-2015/16, перед тим як арена приймала фінал Ліги чемпіонів.

Спорт, 25.06.2019 11:20