Мільйони афганців взяли участь в довгоочікуваних виборах

21 ЖОВТНЯ 2018 11:12

У Місії ООН по підтримці Афганістану з схваленням сприйняли бажання афганців виконати свій громадянський обов'язок і заявити про свою позицію.

У заяві Місії ООН по підтримці Афганістану кажуть, що влада вжили всіх необхідних заходів, для того, щоб жоден виборець не був позбавлений можливості проголосувати. Для тих, хто не зміг цього зробити у зв'язку з технічними неполадками на деяких ділянках, там продовжили час роботи. Виборча комісія готова забезпечити необхідні умови для голосування в Кандагарі, де вибори були відкладені у зв'язку з убивством голови місцевої поліції. 

Самі вибори відкладалися три роки - знову ж через небезпечну обстановку. Але і в цей раз не обійшлося без насильства. За повідомленнями ЗМІ, по всій країні було вбито 28 осіб. 

У Місії ООН відзначили, що влада вжила заходів щодо попередження шахрайства і підробок: за ходом виборів стежили близько 400000 спостерігачів, представників кандидатів та різних політичних партій, що дозволило забезпечити їх прозорість. У Місії закликали їх проявити такий же активний і конструктивний підхід в найближчі дні, коли будуть підраховувати голоси.

Світ, 21.10.2018 11:12