Фото: ДТЕК

Міненерго: Через обстріли РФ є нові знеструмлення у трьох областях

Через ворожі обстріли станом на 1 липня є нові знеструмлення у Дніпропетровській, Донецькій, Харківській областях. Загалом через бойові дії без електроенергії залишились абоненти у семи регіонах.

Про це повідомляє у Telegram-каналі прес-служба Міненерго.

Там зазначили, що у східному регіоні внаслідок ворожого обстрілу відключилась високовольтна повітряна лінія. Під час огляду виявлено обрив проводу та грозотросу.

У західному регіоні з технологічних причин відключалась високовольтна повітряна лінія. Причина — загоряння конденсатора на одній з високовольтних підстанцій. Викликано ДСНС, пожежу ліквідовано, а лінію вивели в аварійний ремонт.

На одному з енергетичних об’єктів Полтавщини під час виконання висотних робіт загинув 54-річний працівник підрядної організації. Обставини нещасного випадку з'ясовуються.

У Міненерго заявили, що на поточну добу прогнозується імпорт електроенергії — 28 159 МВт*год. Експорту не передбачається.

Раніше повідомлялось, що у понеділок, 1 липня, по всій Україні графіки відключень світла діятимуть протягом усієї доби. Причина — зростання енергоспоживання через спеку. До того ж українців вкотре закликали ощадливо споживати електроенергію у ті години, коли вона є.

Нагадаємо, напередодні голова правління НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький заявив, що ситуація з енергетикою в Україні в зимовий період буде досить непростою. За його словами, енергетики розглядають кілька сценаріїв її проходження.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Суспільство, 01.07.2024 11:12