Фото: Вікіпедія

Міністр закордонних справ Нідерландів назвав єдиний шлях для завершення війни в Україні

Очільник МЗС Нідерландів Вопке Хукстра вважає, що єдиний шлях для закінчення війни в Україні — її перемога на полі бою. Відтак, ЗСУ необхідно більше зброї.

Про це пише TrueUA з посиланням на Trouw.

«Абсолютно ясно, що, незважаючи ні на що, єдиний спосіб вирішити цей конфлікт — це виграти його на полі бою. Тому (Україні — ред.) потрібно більше зброї, ми маємо дивитися правді в очі. Якщо ми обмежимо наші зусилля, все, що ми зробили до цього часу, буде зведено нанівець», — наголосив міністр.

За словами Хукстра, вторгнення РФ на українські землі призвело не тільки до повномасштабної війни, а й до енергетичної кризи, прискореної зміни клімату та ерозії демократії.

Політик сподівається, що світ об’єднає зусилля й зможе відіграти важливу роль у вирішення викликів сьогодення. Зокрема й у війні Росії проти України.

Прогнози аналітиків щодо термінів війни в Україні

Експерти американського Інституту вивчення війни у новому звіті за 15 січня, аналізуючи ситуацію на полі бою в Україні, заявили, що зусилля Кремля щодо створення умов для затяжної війни можуть свідчити про підготовку ймовірних рішучих стратегічних дій у 2023 році. Вони назвали кілька ймовірних сценаріїв наступу, зокрема: у районі Луганської області, використання українського контрнаступу, повторний наступ з Білорусі.

Водночас видання The Times з посиланням на західну розвідку повідомило, що найближчим часом російський диктатор Володимир Путін може оголосити другу хвилю мобілізації для збільшення армії РФ. Такі дії, ймовірно, спричинені бажанням здійснити новий повномасштабний наступ на Україну. Журналісти припускають, що до цього часу в Україні якраз висохне земля, а Росії вдасться навчити й відправити на фронт до 500 тисяч нових призовників.

Нагадаємо, днями генсек НАТО Єнс Столтенберг заявив, що російсько-українська війна перебуває у "вирішальній фазі". Однак це не означає, що бойові дії найближим часом закінчаться.

Війна, 17.01.2023 08:58