Фото: Міноборони

Міноборони спрощує облік військового майна: що зміниться

У Міністерстві оборони України продовжують спрощувати облік військового майна та позбуватися зайвих паперів у війську. Відтепер військові частини зможуть вести облікові регістри та допоміжні документи лише в електронній формі. 

Про це йдеться у повідомленні оборонного відомства.

Там зазначили, що внесли зміни до наказу Міністерства оборони №440 "Про затвердження Інструкції з обліку військового майна у Збройних силах України". 

"У середньому командир роти наразі витрачає 50-80% свого робочого часу на бюрократію. Облік майна є одним з найбільш об'ємних бюрократичних процесів. Наказ створює можливості для автоматизації", — заявила Катерина Черногоренко, заступниця міністра оборони з цифрового розвитку, цифрових трансформацій та цифровізації.

У Міністерстві також наголосили, що у разі переходу залишається лише електронний облік, а вести паперові журнали та дублювати інформацію заборонено.

Раніше повідомлялось, що новий законопроект про мобілізацію передбачає розсилання повісток через електронний кабінет призовника. У парламенті вимагають роз'яснень від Міністерства оборони щодо цього нововведення.

Нагадаємо, раніше TrueUA публікував короткий опис основних положень проекту закону про мобілізацію. Детальніше — за посиланням.

Водночас, на думку голови парламентського комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки Олександра Завітневича, у новому урядовому законопроекті про мобілізацію бракує норми про ротацію.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 10.02.2024 14:31