Фото: ДБР

Відбирав у солдатів бойові доплати: на Одещині судитимуть посадовця військової частини (фото)

Командир підрозділу однієї з військових частин Одеської області вимагав з підлеглих військовослужбовців віддавати йому частину коштів з щомісячних надбавок. Правоохоронці вже завершили досудове розслідування за цим фактом і направили до суду обвинувальний акт.

Про це повідомили в прес-службі Державного бюро розслідувань.

Раніше ми писали, що працівники ДБР задокументували понад 30 фактів вимагання та одержання посадовцем грошей з підлеглих на загальну суму понад 600 тисяч гривень. А якщо ж підлеглі відмовлялися платити, то зловмисник погрожував їм проблеми з проходженням служби та навіть фізичною розправою.

"Командир підрозділу обвинувачується у вимаганні чужого майна з погрозою насильства, одержанні неправомірної вигоди, умисному невиконанні наказу, застосуванню насильства до підлеглого. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років", — пишуть у Бюро.

Нагадаємо, працівники ДБР повідомили про підозру заступнику командира роти з морально-психологічного забезпечення однієї з військових частин Рівненської області. Посадовець протиправно призначав бойові доплати підлеглим.

Додамо, на Рівненщині ДБР виявило зловживання із бойовими доплатами для військових. Керівництво батальйону систематично преміювало підлеглих, які перебувають у зоні проведення бойових дій. Проте, принаймні двоє військових, щомісячно одержуючи виплати від 30 до 100 тисяч гривень, продовжували перебувати на території Рівненської області. Серед них, зокрема, донька та колишня дружина заступника командира частини, які зараз є військовослужбовцями цієї частини.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 15.06.2023 17:52