Фото: Міноборони

Міноборони відзвітувало про перші результати перевірок військкоматів: скільки вже вручено підозр

Від початку війни Державне бюро розслідувань розслідує 106 кримінальних проваджень щодо порушень під час роботи територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП). Про підозру повідомлено 21 особі.

Про це повідомив перший заступник міністра оборони України генерал-лейтенант Олександр Павлюк. 

Він зазначив, що у зв'язку з цим створені робочі групи для перевірок військкоматів від Міністерства оборони. Всі вони працюють в усіх регіонах України.

"Аналізується все — досвід служби, репутація, інформація в публічному просторі, звернення громадян, що надійшли на гарячу лінію та іншими каналами. Триває робота над пропозиціями змін до нормативно-правових актів. Окрім цього, у пріоритеті — цифровізація роботи центрів комплектування", — наголосив він.

За словами Павлюка, прийнято понад 2300 звернень від громадян. Теми охоплюють весь спектр питань, які можуть виникнути при взаємодії з ТЦК та СП — від корупційних проявів до якості організації роботи. Кожне звернення опрацьовується індивідуально.

Заступник міністра оборони повідомив, що триває робота й зі сторони правоохоронних органів щодо перевірки керівного складу ТЦК та СП. НАЗК сформовано базу, до якої увійшли всі керівники та заступники керівників ТЦК, яких слід перевірити. По 102 особам вже розпочато моніторинг способу життя.

Зокрема, генерал-лейтенант Павлюк наголосив, що громадяни, які зіткнулися із проблемами у спілкуванні з працівниками ТЦК, можуть повідомляти про ці інциденти за кількома каналами:

  • за номером 0 800 31 01 79 (багатоканальна гаряча лінія);
  • на електронну пошту tckreport@gmail.com;
  • на чат-бот в телеграм: https://t.me/tck_report_bot.

​Отримана за зворотним зв’язком інформація ретельно перевірятиметься, аби не допустити ворожих "вкидів" з метою дестабілізації та збою мобілізаційного процесу в Україні.

Нагадаємо, у Хмельницькій області розгорівся скандал за участі співробітників територіального центру комплектування. Працівники ТЦК зайшли до будинку місцевого жителя, намагаючись вручити повістку чоловіку.

Також у соціальних мережах активно обговорювали відео, на якому поліцейські та військові нібито жорстоко вручають повістку чоловікові в Києві. Повідомлялося, що силовики навіть побили чоловіка. Проте в Патрульній поліції міста Києва спростували цю інформацію й показали відео, як усе було насправді.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 26.07.2023 15:43