Фото: СБУ

Причетність екс-керівництва СБУ до швидкого захоплення Херсонщини та Чорнобильської зони: ДБР повідомило деталі

У Державному бюро розслідувань поділились деталями щодо справи екс-керівника Кримського управління СБУ Олега Кулініча та колишнього очільника Управління внутрішньої безпеки СБ Андрія Наумова. Слідство не розглядає їхню причетність до швидкої окупації росіянами Херсонської області та Чорнобильської зони.

Про це повідомляє ВВС із посиланням на інформацію від ДБР.

"На сьогодні колишній начальник ГУ СБУ в Автономній Республіці Крим Кулініч О.М. не фігурує у кримінальному провадженні…, в якому досліджуються обставини неналежної оборони Херсонської області, що призвело до швидкої окупації цієї території російськими військами… Колишній керівник Головного управління внутрішньої безпеки Служби безпеки України Наумов А.О. у кримінальному провадженні…, в якому Кулініч О.М. обвинувачується у державній зраді", — йдеться у повідомленні.

При цьому журналісти зазначають, що у справі проти Олега Кулініча є багато невідповідностей, а для відкриття справи проти Андрія Наумова бракує доказів.

Водночас, за словами теперішнього очільника СБУ Василя Малюка, проти Кулініча свідчать його поїздки до Європи із керівником РНБО часів Януковича Володимиром Сівковичем, а також ситуація із неузгодженими антитерористичними навчаннями на Херсонщині. При цьому доказом наводять записи телефонної розмови Кулініча із Сівковичем, у якій вони обговорюють призначення на високу посаду до Служби безпеки "підконтрольного агента". Очільник СБУ Василь Малюк вважає, що таким "агентом" міг бути Андрій Наумов.

Натомість захист Олега Кулініча наполягає, що запис телефонної розмови міг бути змонтований, а тому підстав для звинувачення у державній зраді екс-керівника Кримського управління СБУ немає.

Нагадаємо, Служба безпеки та Державне бюро розслідувань нещодавно передали до суду обвинувальний акт щодо державної зради та інших злочинів колишнього очільника Головного управління СБУ в АР Крим Олега Кулініча, який, за версією слідства, діяв на користь країни-агресора. У СБУ називають затримання Кулініча "філігранною роботою наших правоохоронців".

Проти Андрія Наумова, який наразі затриманий за кордоном, ДБР порушило справу за корупційною статтею.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 25.07.2023 15:56