Фото: ДПСУ

Митник організував незаконну схему імпорту автомобілів: ДБР повідомило про збитки для бюджету

Державне бюро розслідувань завершило розслідування щодо посадовця Київської митниці, який організував масштабну незаконну схему імпорту автомобілів. Через дії зловмисника держбюджет недоотримав понад 1 мільйон гривень.

Про це повідомляє прес-служба ДБР.

За даними слідства, держінспектор митного посту "Київ-Центральний" був одним з організаторів незаконної схеми. За розробленою зловмисниками схемою, десятки машин перетнули кордон нібито до закінчення дії постанови Верховної ради щодо ввезення авто за нульовою ставкою, яка діяла до 1 липня 2022 року.

Як збагачувались на схемі з розмитненням авто

ДБР повідомляє, що машини ввозились в Україну пізніше та були оформлені "заднім числом" без сплати  податків. У результаті лише цієї оборудки держбюджет недоотримав понад 1 мільйон гривень. Фігурант здійснював митне оформлення за фактичної відсутності авто та відповідно не проводив їх огляд. Деякі машини "оформлювались", перебуваючи за сотні кілометрів від пункту пропуску.

Нагадаємо, у Верховній Раді зареєстрували законопроект, який передбачає пільгове розмитнення автомобілів для учасників бойових дій. Якщо за нього проголосують народні депутати, то ветерани зможуть розмитнювати авто, не сплачуючи ввізне мито.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 31.07.2023 14:40