Фото: church.ua

Митрополит УПЦ МП Онуфрій визнав, що мав російський паспорт

Митрополит Української православної церкви Московського патріархату Онуфрій визнав, що мав російський паспорт. Але переконує, що вже його позбувся.

Про це йдеться в заяві Онуфрія на сайті УПЦ МП.

За словами предстоятеля УПЦ МП, він ще за часів СРСР хотів навчатися в Одеській духовній семінарії, але йому відмовили. Далі він вступив до Московської духовної семінарії, потім — до духовної академії, а після цього провів 19 років у Троїце-Сергієвій Лаврі в Підмосков'ї. Онуфрій стверджує, що 1988 року його перевели на територію України, а після розпаду Союзу він залишився громадянином РФ.

"Громадянство РФ при цьому автоматично продовжилося, але я ним не цікавився і не користувався, воно тоді не мало жодного значення, і за це ніхто не переслідував. Між Україною та Росією були добрі братні відносини. Коли ці відносини стали погіршуватися, особливо в останні десять років, я залишив російське громадянство", — продовжив Онуфрій.

Від російського паспорта митрополит УПЦ МП не відмовлявся, оскільки розраховував, що завершить своє життя у Троїце-Сергієвій Лаврі. Цю надію, за словами Онуфрія, зруйнували погані стосунки між Києвом та Москвою, розпад СРСР та повномасштабна війна. 

Варто зазначити, що УПЦ МП у своєму прес-релізі від 7 квітня стверджувала, що предстоятель церкви Онуфрій не має російського громадянства і є виключно українським громадянином.

Нагадаємо, у митрополита Московської церкви Онуфрія виявили російський паспорт. Громадянство країни-агресора мають ще 20 священнослужителів УПЦ Московського патріархату.

Також адвокат настоятеля Києво-Печерської лаври УПЦ МП Павла (Лебедя) оскаржив рішення суду про домашній арешт. Митрополиту інкримінують виправдовування війни РФ і розпалювання релігійної ворожнечі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 08.04.2023 21:38