ФОТО: DEPOSITPHOTOS.COM

Між Україною та Молдовою відкрили новий митний перехід: які його переваги

Між Україною та Молдовою розпочав роботу додатковий прикордонний перехід Березине–Басарабяска. Він дозволить скоротити транзитний маршрут у напрямку портів Дунаю.

Про це повідомив заступник директора департаменту комерційної роботи "Укрзалізниці" Валерій Ткачов.

Завдяки маршруту вдасться збільшити обсяги перевезення експортних/транзитних вантажів до 4-10 млн тонн на рік та скоротити на 4-6 діб термін доставки.

"Інформуємо вас про початок функціонування додаткового прикордонного переходу між Україною та Молдовою — Березине–Басарабяска (Серпневе-1–Басарабяска). Від 25 березня 2023 року ви маєте можливість транспортувати експортні/транзитні вантажі в напрямку портів Рені, Галац, Джурджулешт за значно коротшим маршрутом", — йдеться у повідомленні.

Також скоротиться загальна вартість транспортування в напрямку портів і тепер за підрахунками зменшення становитиме — 10-35 доларів на 1 т залежно від вантажу та маршруту. Значно зменшиться вартість транспортування імпортного палива та нафтопродуктів до України, за попередніми розрахунками економія складе — 18-44 доларів на 1 т.

Новий митний перехід на кордоні з Молдовою

Фото: Укрзалізниця

Новий маршрут є альтернативою транзитним маршрутам через прикордонні переходи з Молдовою — Сокиряни–Окниця та Могилів-Подільский–Велчинець.

Нагадаємо, Україна здійснює імпорт газу із країн Європи через Молдову з подальшим закачуванням газу до своїх підземних газових сховищ. Процес полягає в оптимізації транспортної роботи операторів ГТС.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Суспільство, 04.04.2023 09:26