Можливі аварійні відключення: "Укренерго" попередило про ускладнення ситуації зі світлом

09 СІЧНЯ 2023 14:03

В областях у понеділок, 9 січня, знову можуть ввести аварійні відключення електроенергії. Ліміти споживання торкнуться усіх регіонів. 

Відповідна інформація з’явилась на сайті "Укренерго", пише TrueUA.

Оператор повідомляє, що активізація бізнесу та зниження температури повітря призвели до росту споживання електроенергії в Україні.

"У зв’язку з цим для забезпечення балансу в енергосистемі до всіх областей України доведені ліміти споживання, які діють з 04:00 до 24:00. Перевищення лімітів призводить до застосування аварійних обмежень", – йдеться у повідомленні. 

Також ситуація з електропостачанням залишається складною у прифронтових регіонах на сході та півдні України через ворожі обстріли інфраструктури. Крім цього, вночі росіяни обстріляли один з об’єктів генерації на півдні країни. 

"Наразі енергосистема не в змозі покрити споживання у повному обсязі через пошкодження та окупацію ворогом низки електростанцій, які виробляють електроенергію, серед яких і найпотужніша Запорізька АЕС", – заявляють в "Укренерго".

Національна енергетична компанія "Укренерго" просить розумно споживати електроенергію та користуватися енергоємними приладами почергово, адже це дозволяє знизити навантаження на енергосистему та зменшити необхідність застосування обмежень.

Нагадаємо, днями очільник уряду Денис Шмигаль попередив про можливість поновлення аварійних відключень світла. За його словами, це пов’язано із суттєвим похолодання в країні, що призводить до споживання електроенергії. Також він наголосив, що залишається загроза нового ракетного обстрілу російських загарбників по енергетичній інфраструктурі.

Читайте нас у Facebook й Telegram

Суспільство, 09.01.2023 14:03