Фото: pixabay.com

Можливі провокації РФ у Курській області із жертвами серед цивільних: у ЦПД зробили важливу заяву

У Курській області Російської Федерації ворог може готувати провокацію із хімічною зброєю, оскільки саме зараз рашисти поширюють фейкову інформацію про "використання Україною такого озброєння".

Таку заяву зробив керівник Центру протидії дезінформації, офіцер Сил оборони Андрій Коваленко.

За його словами, Росія може готувати на Курщині провокацію з жертвами серед цивільних. Ворожа пропаганда почала активно розповсюджувати фейки щодо нібито планів ЗСУ використати заборонене озброєння. Такі дії можуть свідчити про підготовку російських спецслужб провокацій для звинувачення України.

"Росіяни можуть готувати провокацію з хімічною зброєю, оскільки повідомлення про начебто використання Україною таких озброєнь вони поширюють саме зараз", — заявив він.

Коваленко наголосив, що Україна не використовує забороненого озброєння та діє цивілізовано, захищаючи цивільних росіян у Курській області від російських обстрілів.

"Проте, Росії потрібні жертви з-поміж їхніх цивільних, щоб звинуватити Україну. Тому вони готові вбити власних людей, як це вже робила ФСБ руками ІДІЛ в "Крокус Сіті Хол", — пояснив керівник ЦПД.

Нагадаємо, що, за інформацією аналітиків американського Інституту вивчення війни, українські війська й надалі активно просуваються територією Курської області. Це відбувається, попри заяви російських військових блогерів про стабілізацію лінії фронту.

Також повідомлялось, що самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко наказав передати частину військової техніки з бойових підрозділів для збройних сил Російської Федерації. Це пов'язано з дефіцитом резервів Москви на тлі наступу української армії на Курську область.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 13.08.2024 19:20