Фото ілюстративне. Джерело: росЗМІ

Росіяни відправлятимуть жителів Курської області на окуповані території Запоріжжя

Росіян, яких евакуювали із Курської області Росії, відправлять на окуповані території українського Запоріжжя. Вони проживатимуть у санаторіях та пансіонатах.

Таку заяву зробив тимчасовий виконувач обов'язків губернатора Курської області Олексій Смирнов.

"Говорив сьогодні із губернатором Запорізької області Євгеном Балицьким про поточну ситуацію в Курській області та можливі заходи щодо покращення безпеки наших громадян. Запорізька область — регіон, який живе в умовах воєнного стану, щодня веде боротьбу з українським нацизмом, має величезний досвід як у військових діях, так і у волонтерській роботі, і цей досвід може допомогти нам", — написав він на своїй сторінці у Telegram.

За його словами, Балицький запропонував поселити переселенців із Курської області у санаторіях та пансіонатах на березі Азовського моря.

"Найближчим часом буде укомплектовано перші рейси для доставки людей до пунктів тимчасового розміщення Запорізької області. Також до Курської області прибули запорізькі волонтери, які допомагатимуть мешканцям тут, на місці", — зазначив Смирнов.

Також посадовець додав, що на місцях працюватимуть юристи та фахівці уряду Запорізької області, які допоможуть мешканцям Курської області в оформленні необхідних документів та нададуть правову підтримку у рамках режиму контртерористичної операції.

Нагадаємо, що, за інформацією аналітиків американського Інституту вивчення війни, українські війська й надалі активно просуваються територією Курської області. Це відбувається, попри заяви російських військових блогерів про стабілізацію лінії фронту.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 13.08.2024 17:03