МВС: справа Павла Шеремета кваліфікована як убивство

20 ЛИПНЯ 2017 15:00

В рамках справи щодо вбивства журналіста Павла Шеремета, проведено допит більше 1800 осіб, отримано в розпорядження більше як 150 ТБ інформації з камер спостереження, а також отримано доступ до інформації 19 тисяч абонентів різних мобільних операторів. Справу кваліфікували, як вбивство через професійну діяльність. Про це повідомляється на сайті МВС, інформує TrueUA.

«Прокуратура вирішила, що справу слід розслідувати як убивство. Ключова версія – вбивство через професійну діяльність громадянина Росії і журналіста Павла Шеремета, який працював в Україні, в Росії, а ще до того в Білорусі», - заявив директора Департаменту комунікації МВС України Артем Шевченко.

Також Він наголосив: «Ми провели велику кількість слідчих дій, але слідство, на відміну від журналістів, не може показувати результати, демонструючи прогрес, як цього справедливо вимагає громадськість. Слідство не може оприлюднити всі відомості, всі відео з камер спостереження – щоб мати можливість розкрити цей злочин».

Крім того, у повідомленні зазначається, що розслідування даної справи ускладнюється неможливістю отримати інформацію з Російської Федерації.

«Потерпілий – громадянин Російської Федерації, який мав доволі активні контакти на території агресора – Російської Федерації, які дослідити слідчим шляхом зараз є неможливим для українського слідства через характер нинішніх відносин між правоохоронними органами України та Росії»,  - наголосив Артем Шевченко.

Події, 20.07.2017 15:00