МЗС відреагувало на проблему з медичним обслуговуванням українців в Ізраїлі

Міністерство закордонних справ України відреагувало на інформацію щодо того, що в Ізраїлі тисячі українців залишились без медичного страхування. У відомстві обіцяють, проблему буде вирішено найближчим часом.

Про це повідомляє Telegram-канал МЗС.

Як заявили у відомстві, за результатами переговорів міністрів закордонних справ Дмитра Кулеби та Ізраїлю Елі Коена медичне страхування для українців в Ізраїлі залишиться. 

Раніше у The Jerusalem Post з'явилась інформація щодо того, що в Ізраїлі скасували безкоштовне медичне обслуговування близько 14000 біженців з України. З'ясувалось, що заздалегідь про припинення страхування нікого не попередили. Попередня причина припинення медичного страхування — затримка фінансування, оскільки Міністерство фінансів Ізраїлю не продовжило її дію.

"Деякі лікарні вже повідомили, що поточне лікування цих біженців не фінансуватиметься. Інсайдери описали цю ситуацію як "велику гуманітарну кризу", — пише видання.

Водночас офіційні особи краї заявляють, що ті хто потребує невідкладної допомоги, її отримає. Однак ті біженці, яким необхідна реабілітація після травм та ті, хто страждає на серйозні захворювання, мають почекати. Варто зауважити, що медичні послуги в Ізраїлі не дешеві, тому українські біженці могли лікуватися тільки завдяки страхуванню.

Нагадаємо, українська влада не планує скасовувати безвізовий режим для громадян Ізраїлю. Наразі розмови йшли лише про призупинення дії безвізового режиму, а не розрив міжурядової угоди. За його словами, цього року близько 30 тисяч паломників з Ізраїля планують приїхати на могилу цадика Нахмана для святкування Рош га-Шана.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 14.08.2023 20:23