Фото: Facebook посольства України в Ізраїлі

Депортація українців з Ізраїлю: Київ може застосувати жорсткий крок у відповідь

Україна може закрити кордон для єврейських паломників на шляху до Умані на Рош га-Шана. Це може бути реакцією на те, що Ізраїль депортує українських туристів.

Про це виданню The Times of Israel заявив посол країни в Ізраїлі Євген Корнійчук. Він зазначив, що Ізраїль депортує близько 10 відсотків українських туристів, які відвідують країну. В Україні це сприймають негативно.

"Ми дали зрозуміти наші почуття з цього приводу", — сказав він.

Раніше Корнійчук заявляв про ймовірність того, що паломників не пропустять на кордоні через міркування безпеки. З його слів, якщо паломництво відбудеться, він сподівається, що на ньому будуть присутні ізраїльські поліцейські, як це відбувалося раніше.

Зазначимо, що після початку повномасштабного вторгнення Ізраїль не просто відмовлявся приймати біженців з України, а й депортував тих, хто міг претендувати на притулок у цій країні. Відомо, що торік у березні з країни депортували дванадцять сімей, які прибули до аеропорту Бен Гуріон. На час війни Ізраїль фактично зупинив дію безвізу для українських громадян, запровадивши електронні дозволи.

Юдейський Новий рік Рош га-Шана почнеться за місяць, триватиме з 15 до 17 вересня. Паломникам рекомендують утриматися від відвідин Умані через безпекову ситуацію.

Нагадаємо, Володимир Зеленський запросив прем'єра Ізраїлю Беньяміна Нетаньягу приїхати в УкраїнуГлава МЗС країни Елі Коен наголосив, що керівник уряду "розглядає позитивно" пропозицію Зеленського.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 10.08.2023 11:59