Фото: acmc.ua

Ізраїль вгатив по цілях поблизу Дамаска: скільки загинуло сирійських військових

У ніч на 7 серпня армія Ізраїлю завдала авіаударів по військових цілях поблизу Дамаска. Внаслідок атаки нібито було вбито четверо сирійських військовослужбовців і ще четверо поранено.

Про це повідомляють ЗМІ Сирії. За даними джерела, удари завдавали військово-повітряні сили Ізраїлю по об’єктах із боку Голанських висот.

Своєю чергою на сирійському телеканалі "Аль-Іхбарія" заявили, що їхні сили протиповітряної оборони перехопили певну кількість ракет, проте внаслідок ізраїльської атаки всього було вбито та поранено вісім військовослужбовців.

Цікаво, що моніторингова група The Syrian Observatory for Human Rights (SOHR), що базується в Лондоні, підтвердила авіаудар ізраїльської армії. Але на ранок 7 серпня не уточнила, які об’єкти потрапили під удар.

Варто відзначити, що уряд Ізраїлю й командування ЦАХАЛу вже традиційно не коментують повідомлення про свої удари по цілях у Сирії.

Водночас майже всі з них, що здійснювалися по групах терористів на сирійській території та частково на сході Сирії у 2013-2023 роках, зазвичай приписують ізраїльській армії.

Війна за Голанські висоти: що відомо

Голанські висоти були безперечно сирійською територією до захоплення їх Ізраїлем в 1967 році в ході Шестиденної війни. У 1973 Сирія зробила спробу повернути Голанські висоти під час Війни Судного Дня, але зазнала поразки. З того часу край перебуває під владою Ізраїлю. Ця територія була юридично анексована Ізраїлем в 1981 році, але анексія не визнана ані світовою спільнотою, ані Радою Безпеки ООН. Організація постійно і твердо закликає повернути землі Сирії й стверджує, що всі ізраїльські правові акти щодо Голанських висот не є легітимними. Втім, у 2019 році США визнали Голанські висоти територією Ізраїлю.

Нагадаємо, Ізраїль отримав від Сполучених Штатів Америки нову партію винищувачів п'ятого покоління F-35I Adir. Авіаційний парк тепер збільшився на три літаки.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 07.08.2023 16:53