В Армії Ізраїлю заявили, що з Гази за добу випустили понад 450 ракет

05 ТРАВНЯ 2019 14:14

Палестинські радикали з сектора Газа випустили за 24 години по Ізраїлю більше 450 ракет, у відповідь ізраїльська армія вразила 220 військових об'єктів радикальних рухів ХАМАС і «Ісламський джихад» на території анклаву, повідомляє Haaretz.

В Армії Ізраїлю повідомили, що направили в неділю до кордону з сектором Газа повністю укомплектовану і готову до атаки танкову бригаду.

Також ізраїльські військові поклали на палестинських радикалів провину за загибель вагітної жінки і її однорічного дитини в секторі Газа.

Ескалація напруженості на кордоні сектора Газа і Ізраїлю почалася на цьому тижні після тривав майже місяць періоду відносного затишшя.

Ізраїльські військові 2 травня завдали ударів по постам ХАМАС в секторі у відповідь на запуск повітряних куль із запальною сумішшю і вибухівкою на територію єврейської держави з метою підпалів.

У той же день по території Ізраїлю було запущено дві ракети.

3 травня двоє ізраїльських військовослужбовців були поранені в результаті стрілянини, відкритої палестинськими радикалами з південної частини сектора Газа. У відповідь на цю атаку ізраїльський літальний апарат вразив військовий пост руху ХАМАС на території палестинського анклаву, в результаті чого загинули троє арабів.

Світ, 05.05.2019 14:14