Фото: Facebook посольства України в Ізраїлі

Скасування безвізу з Ізраїлем: посол України зробив нову заяву

Українська влада не планує скасовувати безвізовий режим для громадян Ізраїлю. Наразі розмови йшли лише про призупинення дії безвізового режиму, а не розрив міжурядової угоди.

Про це посол України в Ізраїлі Євген Корнійчук заявив в ефірі "Радіо Свобода".

За його словами, цього року близько 30 тисяч паломників з Ізраїля планують приїхати на могилу цадика Нахмана для святкування Рош га-Шана.

"Зараз, напередодні Рош га-Шана, знову піднялося питання щодо доцільності відволікання величезної кількості наших держслужбовців під час військових дій для забезпечення безпеки паломників. Мова не йде про скасування. Розглядалося питання щодо призупинення. Тобто, міжурядову угоду ніхто не збирався скасовувати", — заявив посол.

Інформацію щодо планів Ради нацбезпеки і оборони України скасувати безвізовий режим для громадян Ізраїлю, а також домогтися виключення представника цієї країни з дипломатичних зустрічей міністрів оборони у форматі "Рамштайн" писало видання NV, а також Kyiv Post із посиланням на джерела у РНБО.

Нагадаємо, видання The Times of Israel писало, що Україна може закрити кордон для єврейських паломників на шляху до Умані на Рош га-Шана. Це може бути реакцією на те, що Ізраїль депортує українських туристів. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 14.08.2023 18:10