На боротьбу з голодом в 26 країнах потрібно понад мільярд доларів

09 ЛЮТОГО 2018 17:41

На тлі конфліктів, а також погодних явищ, пов'язаних зі зміною клімату, в світі зростає число голодуючих. На надання їм допомоги в 2018 році Продовольча і сільськогосподарська ООН (ФАО) просить у донорів 1,06 мільярда доларів.  

Про це повідомляє TrueUA з посиланням на UN.  

В Організації сподіваються, що цієї суми вистачить на те, щоб забезпечити продовольством понад 30 мільйонів людей у 26 країнах.   

Серед них - Україна, Афганістан, Бангладеш, Гаїті, Південний Судан і Ємен.  

«На жаль у багатьох з цих країн, ми одночасно спостерігаємо і конфлікти, і природні катастрофи - такі, як посуха, і вони ще більше погіршують ситуацію», - заявив представник ФАО Домінік Буржон.  

В першу чергу, допомогу надаватимуть тим, хто живе в сільській місцевості і чиє життя безпосередньо залежить від сільського господарства. Співробітники ФАО, зокрема, надаватимуть фермерам насіння і сільськогосподарські інструменти, а також проводити курси з підвищення виробництва і управління земельними та водними ресурсами.  

Тим людям, які терміново потребують продовольства, будуть видавати готівку.  

«Хоча в 2017 році нам вдалося врятувати мільйони життів, надавши їм надзвичайну гуманітарну допомогу, мільйони як і раніше знаходяться на межі голодної смерті. Підтримуючи виробництво продуктів харчування і відновлюючи сільське господарство, ми рятуємо людей і надаємо їм можливості для виживання в умовах гуманітарної кризи», - сказав Буржон.  

Нагадаємо, що за даними останньої доповіді ООН, число голодуючих протягом багатьох років скорочувалася, проте останнім часом цей показник знову почав рости.   

Зараз в світі недоїдає 815 мільйонів чоловік.

 

Суспільство, 09.02.2018 17:41