Фото: ДБР

На Донеччині командира військової частини викрили на розкраданні "бойових" виплат

Працівники Державного бюро розслідувань повідомили про підозру командиру однієї з військових частин Донеччини та чотирьом його підлеглим. Зловмисники налагодили механізм фіктивної виплати "бойових" доплат військовим підрозділу, які не несли службу на передовій.

Про це повідомляє ДБР.

Фігуранти включили у списки для виплат дев'ять військовослужбовців частини, які перебували за межами Донецької області. Вони фактично не брали безпосередню участь у бойових діях, але отримували усі передбачені законодавством виплати.

У період з березня по вересень 2022 року цим військовослужбовцям щомісячно безпідставно перераховували на картковий рахунок по 100 тисяч гривень кожному. Завдані державі збитки становлять майже п'ять мільйонів.

Під час обшуків у підозрюваних правоохоронці вилучили документацію, на підставі якої здійснювались незаконні нарахування та виплати "бойових" доплат. Командир військової частини підозрюється у розтраті та заволодінні чужим майном, вчинених організованою групою шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах та видачі службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів. Четверо його підлеглих, залучених у схемі — у розтраті та заволодінні чужим майном, вчинених організованою групою шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах.

Санкція статей передбачає позбавлення волі на строк до 12 років з конфіскацією майна.

Нагадаємо, заступника командира військової частини, який хотів нажитися на виплаті рідним загиблого бійця, судитимуть. Працівники ДБР завершили досудове розслідування, обвинувальний акт направлено до суду.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Війна, 03.07.2023 15:22