Фото: ДБР

Загинули п'ятеро людей: судитимуть військового, який скоїв смертельну ДТП на Львівщині (відео)

Правоохоронці завершили розслідування щодо військовослужбовця Державної прикордонної служби, який скоїв смертельну аварію під час руху військової колони. Йому загрожує до десяти років позбавлення волі.

Про це повідомили в прес-службі Державного бюро розслідувань.

Встановлено, що у вересні 2022 року під час руху територією Львівської області військовий проігнорував червоне світло світлофора та наїхав на легковий автомобіль. У результаті аварії загинули п'ятеро осіб, зокрема й одна дитина. Тяжкі тілесні ушкодження отримала одна неповнолітня, а інша — середньої тяжкості. Ще один пасажир отримав ушкодження середньої тяжкості.

"Військовослужбовець обвинувачується у порушенні правил водіння або експлуатації бойової, спеціальної чи транспортної машини, що спричинило потерпілому тілесні ушкодження або загибель потерпілого (ч. 2 ст. 415 КК України). Санкція статті передбачає покарання — до десяти років позбавлення волі", — повідомили в ДБР.

Також слідчі встановили, що організація руху військової техніки, яку здійснював начальник служби Західного регіонального управління ДПСУ була неналежною. Він не забезпечив координацію дій патрульної поліції по маршруту руху техніки з колоною, а також не проконтролював дії водіїв самої колони під час здійснення такого маршу.

"Посадовець підозрюється у недбалому ставленні до військової службової, вчиненому в умовах воєнного стану (ч. 4 ст. 425 КК України). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до восьми років", — додали в Бюро.

Нагадаємо, у п'ятницю, 23 червня, у Києві сталася дорожньо-транспортна пригода за участі військового. Легковик на швидкості наїхав на відбійник. 

Раніше ми писали, що 11 червня, поблизу блок-поста на виїзді з Києва у напрямку Броварів сталася дорожньо-транспортна пригода, у якій загинув військовослужбовець Добровольчого формування територіальної громади. 

Події, 30.06.2023 15:11