Фото: Державне бюро розслідувань

Вимагав відсоток з виплати за загиблого бійця: судитимуть заступника командира військової частини

Заступника командира військової частини, який хотів нажитися на виплаті рідним загиблого бійця, судитимуть. Працівники ДБР завершили досудове розслідування, обвинувальний акт направлено до суду.

Про це повідомляє Державне бюро розслідувань.

Слідством встановлено, що у березні 2022 року заступник командира військової частини повідомив дружині загиблого бійця, що вона та її діти можуть отримати грошову допомогу від держави у сумі 15 мільйонів гривень. Він пообіцяв посприяти з оформленням та пришвидшити виплату. Натомість вимагав відсоток — 150 тисяч гривень. Військовослужбовця було затримано "на гарячому" під час одержання обумовленої суми.

Він обвинувачується в одержанні неправомірної вигоди за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави. Йому загрожує до 5 років позбавлення волі.

Нагадаємо, у Дніпрі провели масштабну спецоперацію щодо протидії наркоторгівлі. Працівники Державного бюро розслідувань, Служби безпеки України та Нацполіції затримали дев'ятьох наркоділків, зокрема й чотирьох правоохоронців.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Події, 20.06.2023 08:19