Фото: ДБР

В Україні судитимуть правоохоронця, який допомагав ухилянтам тікати за кордон

В Україні судитимуть правоохоронця, який на Прикарпатті переправляв чоловіків призовного віку через кордон. Працівники Державного бюро розслідувань завершили досудове розслідування. Обвинувальний акт направлено до суду.

Про це повідомили у прес-службі відомства. Слідство з'ясувало, що правоохоронець організував протиправний механізм спільно з посадовцями Івано-Франківської райдержадміністрації.

"Потрапити до Європи військовозобов'язаним пропонували у кілька способів, у тому числі поза межами прикордонних пунктів пропуску. Для чоловіків, в яких є діти, діяла інша схема. На неповнолітніх ділки видавали підроблені довідки про інвалідність, за якою "батько-опікун" мав право вивезти дитину на "лікування" за кордон. Послуги коштували в середньому п'ять-шість тисяч доларів з чоловіка", — вказується у повідомленні й додається, що правоохоронці задокументували декілька спроб незаконного перетину кордону.

Поліцейського обвинувачують у незаконному переправленні осіб через кордон та незаконному поводженні зі зброєю. (ч. 3 ст. 332, ч. 1 ст. 263, ч. 3 ст. 15, ч. 3 ст. 332 КК України). Йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до дев'яти років. Йому вже обрали запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту, також вже арештовано його автомобіль.

Триває розслідування для встановлення інших учасників злочинної схеми, обвинувальні акти щодо них також невдовзі будуть направлені до суду.

Нагадаємо, раніше працівники ДБР завершили досудове розслідування стосовно колишніх правоохоронця та співробітника Чернівецького районного ТЦК. Вони за гроші допомагали оформити довідки про відстрочку від мобілізації. Обвинувальні акти скеровано до суду.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Війна, 02.05.2023 01:30