Фото: ДБР

Допомагали уникнути мобілізації: на Буковині судитимуть правоохоронця і працівника ТЦК (фото)

Працівники ДБР завершили досудове розслідування стосовно колишніх правоохоронця та співробітника Чернівецького районного ТЦК. Вони за гроші допомагали оформити довідки про відстрочку від мобілізаціїОбвинувальні акти скеровано до суду.

Про це повідомили в прес-службі ДБР.

Раніше ми писали, що правоохоронець придумав схему, за якою чоловіки призовного віку могли отримати відстрочку від мобілізації. Він розшукував потенційних "клієнтів", зокрема тих, які найближчим часом хочуть виїхати з України, та пропонував їм одержати довідку про відстрочку від мобілізації. Вартість такої "послуги" становила приблизно три тисячі доларів США.

До схеми правоохоронець залучив працівника військкомату, який підказував "клієнтам", до яких приватних лікарів варто звернутися та на які проблеми зі здоров’ям поскаржитися, щоб отримати "правильні" результати. Потім ці документи працівник ТЦК передавав до військово-лікарської комісії, у якої просив "по знайомству" не призначати додаткових обстежень у лікарів та ухвалити рішення щодо надання відстрочки від мобілізації.

У жовтні 2022 року правоохоронця затримали під час одержання чергової суми хабаря, того ж дня йому було повідомлено про підозру. У березні 2023 року оголосили про підозру і його спільнику — працівнику військкомату. Наразі їх обох звільнили зі служби.

"Експравоохоронець обвинувачується в одержанні неправомірної вигоди за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави, пропозиції та обіцянки здійснити такий вплив за надання такої вигоди, а його товариш — у пособництві до вказаного злочину", — повідомили в ДБР.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 5 років.

Фото: ДБР

Нагадаємо, суд Миколаєва відправив під варту військового, який відібрав у солдатів доплати на 600 тисяч грн. Працівники ДБР задокументували понад 30 фактів вимагання та одержання посадовцем грошей з підлеглих.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 11.04.2023 10:39