Фото: скріншот

На Донецькому напрямку з'явилися російські спецпризначенці: як це впливає на хід бойових дій

Ворог традиційно продовжує атакувати на Мар'їнському та Авдіївському напрямках. На Вугледарському напрямку були бойові зіткнення, але ворог успіху не мав. 

Таку заяву зробив керівник об'єднаного прес-центру Сил оборони Таврійського напрямку Олексій Дмитрашківський в ефірі телемарафону.

Згідно з наявною інформацією, у районі Донецького напрямку з'явилися російські спецпризначенці — їх декілька підрозділів, вони активно маневрують. 

"Вчора наші артилеристи та піхотинці намагалися знищити один із підрозділів, але йому вдалося вийти із зони обстрілу. Натомість на одному із Донецьких напрямків відбулися покращення тактичного становища: Збройними силами України були зайняті деякі стратегічно важливі позиції. Саме тому, я думаю, що поява таких спецпідрозділів РФ свідчить про прагнення росіян відбити наші позиції", — сказав Дмитрашківський.

Він також додав, що на Запорізькому напрямку без змін, ворог проводить активну розвідку та продовжує покращення своїх оборонних рубежів, проводяться тактичні зайняття.

"Не маючи успіху на фронті, ворог застосовує ствольну та реактивну артилерію, обстрілюючи міста. На сьогодні відомо про вивід 200-ї бригади армії РФ із зони бойових дій — її перекинули на слабкіший напрямок, щоб вони могли відновитися", — заявив він.

Військовий наголосив, що інформація щодо перекидання "вагнерівців" на Авдіївський напрямок є, але офіційного підтвердження поки немає.

Нагадаємо, протягом 2 квітня Збройні сили України знищили 610 окупантів. Також знищено сім артилерійських систем.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 03.04.2023 09:44