На Херсонщині сповільнився контрнаступ ЗСУ: Резніков назвав причину

26 ЖОВТНЯ 2022 10:53

Міністр оборони Олексій Резніков заявив, що дощова погода сповільнила просування ЗСУ в Херсонській області, та наші захисники на півдні вдало використовують тактику малих кроків.

Про це міністр заявив під час інтерв'ю Fox News, пише TrueUA.

"На півдні ми теж продовжуємо кампанію контрнаступу. Прямо зараз погодні умови – я маю на увазі дощі... Нас це трохи сповільнило, – сказав очільник Міноборони. – Крок за кроком. І ми продовжимо це робити". 

Міністр зазначив, що захисники контролюють усі мости в Херсоні, тож російські окупанти не зможуть втекти з правобережжя області так, як це було на Харківщині – вони в пастці. 

"Не зовсім вірю, що росіяни матимуть змогу вести вуличні бої. Тому що для них це не оптимальний варіант. Ми контролюємо всі мости на річці Дніпро, використовуючи HIMARS та іншу артилерію. І для них ризиковано залишатись у Херсоні, бо вони потім не зможуть втекти, як зробили це в Ізюмі", – пояснив Резніков.

Він зауважив, що наразі війна Росії проти України проходить третій етап. Спершу Сили оборони повинні були зупинити окупаційну армію, потім стабілізувати ситуацію на полію бою, а тепер наші військові звільнять окуповані території "згідно з планом".

Наразі війська РФ наступають лише під Бахмутом та роблять такі спроби в кількох інших точках в Донецькій області. 

Нагадаємо, за інформацією Генштабу, у Росії серйозні проблеми з підготовкою мобілізованих.

Війна, 26.10.2022 10:53