Фото з соцмереж

На Херсонщині ввели обмеження на користування водою з Дніпра

У звʼязку із надзвичайною ситуацією унаслідок руйнування греблі Каховської ГЕС у Херсонській області ввели обмеження на користування водою з акваторії річки Дніпро. Таке рішення ухвалила 10 червня міська військова адміністрація.

Про це повідомив начальник Херсонської міської військової адміністрації Роман Мрочко. 

Він пояснив, що таке рішення ухвалено у зв'язку із тим, що значна кількість домогосподарств, каналізаційних споруд, територій населених пунктів Херсонської громади зазнали підтоплень і, як наслідок — води мають високий ступінь забруднення.

"На території Херсонської МТГ діє заборона купання, водопою тварин, забору води, вилову риби в акваторії Дніпра та акваторії інших водойм, місцях затоплення (підтоплення) населених пунктів Херсонської МТГ", — зазначив Мрочко.

Підрив Каховської ГЕС

Підрив російськими загарбниками Каховської гідроелектростанції призвів до екоциду. Внаслідок підриву греблі виявилися затопленими населені пункти. Також під водою опинилося 30% природно-заповідного фонду Херсонської області.

За підрахунками уряду, окупанти, підірвавши ГЕС, завдали збитків навколишньому середовищу на 55 мільярда гривень. Після підриву ГЕС на Півдні розпочався масовий мор риби. Мешканцям затоплених населених пунктів заборонили ловити рибу. А МОЗ закликав пити лише бутильовану воду або знезаражувати її перед вживанням, навіть для миття фруктів та овочів.

Нагадаємо, за даними "Укргідроенерго", після підриву окупантами Каховська гідроелектростанція повністю зруйнована й відновленню не підлягає.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Війна, 11.06.2023 03:41