Фото: "Суспільне"

На Хмельниччині тиждень селом бігає мавпа-втікачка: тварина встигла покусати дитину

На Хмельниччині у селі Карпівці з вольєра втекла мавпа. Тварина покусала 14-річну дівчинку.

Про це повідомляє "Суспільне".

Мавпу півроку тому привіз із собою чоловік на ім'я Сергій з Харкова. За його словами, коли люди їхали з міста через обстріли, знайомі чоловіка доручили тримати тварину в себе, допоки вони не повернуться з-за кордону. Мавпа жила у клітці, яку через деякий час відкрила сама. Згодом напала на дитину. Мама постраждалої дівчинки розповіла журналістам подробиці інциденту.

"Дитині 14 років, увечері ми були на городі й побачили мавпу. Вона прибігла до нас. Мала поряд із нею стояла і щось рукою провела, а та на неї скочила і вчепилася їй лапами передніми за руку й зубами за пальці. Відірвала шматок м’яса з руки, і ще в одному місці дуже прокусила руку", — розповіла мати дівчини.

Дитину вже відпустили додому з лікарні, де вона проходила терапію проти сказу. Того ж дня тварину на власному подвір’ї побачив інший місцевий житель.

"Селом бігає вже кілька днів. У мене за хатою шовковиця, то мавпа ту шовковицю їсть. Приїхали хлопці, хотіли зловити, вона налякалася і вискочила на хату. От уже цілу ніч тут на даху бігає туди-сюди, і не можуть її зловити ніяк", — сказав він.

На Хмельниччині в селі з вольєру втекла мавпа

Фото: "Суспільне"

Тимчасовий власник мавпи не проти, щоб тварину забрали в зоопарк або притулок.

"Це зелена мавпа. На вигляд вона доглянута, чиста, акуратна. Найімовірніше, у неї є щеплення. Будемо з’ясовувати. Зараз треба її зловити", — розповів директор реабілітаційного центру для диких тварин Сергія Пальохіна.

Староста села Людмила Чобан пообіцяла звернутися до Державної служби з надзвичайних ситуацій, аби спіймати тварину.

Нагадаємо, у Дніпрі собака врятував подружжя під час нічної ракетної атаки росіян. Вівчарка розбудила людей саме перед прильотом. Осколки ворожої ракети застрягли у стіні будинку, а господарі встигли сховатися.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Суспільство, 03.08.2023 18:52