Фото: Telegram Сергія Гамалія

На Хмельницькій АЕС зупинили один з енергоблоків: руйнівні наслідки "прильоту" в області

Під час ракетної атаки на Хмельницькій АЕС 10 лютого зупинили один з енергоблоків, ще на двох АЕС — Південноукраїнській і Рівненській — знизили виробництво електроенергії. 

Про це йдеться у повідомленні МАГАТЕ.

"Сьогодні український регулятор повідомив МАГАТЕ, що дві з трьох діючих АЕС Рівненська та Південноукраїнська як запобіжний захід знизили вихід електроенергії. Нестабільність в електромережі, спричинена обстрілами, також призвела до зупинки одного з енергоблоків Хмельницької АЕС", — вказало МАГАТЕ.

Голова Хмельницької обласної військової адміністрації Сергій Гамалій показав, який мав вигляд один з об'єктів в обласному центрі, по якому у п'ятницю завдали удару рашисти. Вранці 10 лютого туди влучив російський "шахед".

Чергова масована ракетна атака: що відомо

Новий масований ракетний удар РФ по Україні розпочався ввечері 9 лютого. За даними ЗСУ, до 12:00 10 лютого Росія випустила понад 100 ракет. Вибухи чули у Києві, Харкові, Кривому Розі, Хмельницькому, Вінниці, Івано-Франківську, а також у Львівській, Одеській, Дніпропетровській, Запорізькій та Полтавській областях.

У період із 21:50 9 лютого до 12:00 10 лютого РФ випустила 71 крилату ракету та до 35 ракет комплексу С-300. Водночас ворог застосував сім ударних БпЛА типу Shahed.

Президент Володимир Зеленський прокоментував масований ракетний обстріл 10 лютого. Гарант наголосив, що російські ракети на території Молдови та Румунії — це виклик НАТО, колективній безпеці.

Нагадаємо, у Молдові також прокоментували інцидент. Там засудили такий крок й викликали у МЗС посла РФ.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 10.02.2023 22:42